Téer

Alla téer som säljs genom mig kommer från vildväxande Camellia Sinensis Assamica. Framför allt så tillhandahåller jag höggradiga téer (ej smaksatta), men jag har också ett par smaksatta av väldigt hög kvalitet.

Téerna säljs per hekto och för tillfället behöver du höra av dig i person om du vill köpa. Det gör du här. Logistik och lagersaldo är fortfarande i en utvecklingsfas vilket innebär att jag postar en gång i veckan och att téer kan ta slut. Frakt bestäms av Postnords portotabell (brev).


Dhara White

Unga skott och blad plockade och varsamt vittrade och torkade från nordvästra Thailands skog. Smaken är blommig som jasmin och söt som unga vita téer ofta är. Upplevelsen är lugnande och fokuserande och därför passar det ofta bra att dricka detta té när som helst under dagen.

Typ: Vitt
Ursprung: Mae Hong Son, Thailand
Producent: Monsoon Tea
Pris: 352 kr / hektot


Lahu Yellow

Vilda blad som plockats och oxiderat kort för att sedan fermenteras under ett par timmar. Detta luckrar upp smaken och gör den djupt aromatisk och bladen för med sig en extremt rik och söt doft. Upplevelsen är glädjande och livgivande och det passar bra att dricka detta té tidigt på dagen, eller under mörka dagar eller varför inte under festligheter?

Typ: Gult
Ursprung: Chiang Mai, Thailand
Producent: Monsoon Tea
Pris: 262 kr / hektot


Dhara Green

Gjort på samma blad som Dhara White men enligt det sätt som framställer ett grönt té. Tidigt efter plockning så utför man så kallad ”kill green” (ångkokning) som gör att téet inte kan oxidera och därför bibehåller man den väldigt aromatiska och umami-liknande smak som är karaktäristisk för gröna téer. Upplevelsen är alerthet.

Typ: Grönt
Ursprung: Mae Hong Son, Thailand
Producent: Monsoon Tea
Pris: 180 kr / hektot


Lahu Tippy Black

Ett väldigt rikt té i smak som troligtvis skulle kunna användas som smaksättning i grytor (vilket är något inte helt ovanligt i téets hemland att man gör med téblad). Téet ger mycket energi, mental såväl som fysisk, därför dricks det med fördel under första hälften av dagen för att inte påverka sömnen för mycket.

Typ: Svart
Ursprung: Chiang Mai, Thailand
Producent: Monsoon Tea
Pris: 240 kr / hektot


Manipur Dark

Tea Boys favorit. Unga skott från flera hundra år gamla träd som gjorts till ett ihoppressat té (Pu’er) enligt klassisk kinesisk tradition. Smaken är gräddig, blommig och med en ganska framträdande ton av agarträ som övergår till kantarell. Lätt att brygga och rekommenderas att användas ceremoniellt eller för meditativa aktiviteter.

Typ: Gushu Sheng Pu’er
Ursprung: Manipur, Indien
Producent: Ketlee
Pris: 352 kr / hektot


Manipur White

Unga skott från flera hundra år gamla träd som vittrats och torkats varsamt. Detta té är lite kraftfullare än mitt andra vita och kan sätta igång en mild detox-effekt i kroppen, troligtvis på grund av att det är vårens första skörd då plantan fått vila flera månader och därför har mer att ge. Smaken är en aning rökigare än många vita téer, men bär samtidigt samma blommighet som dem.

Typ: Vitt
Ursprung: Manipur, Indien
Producent: Ketlee
Pris: 352 kr / hektot


Smaksatta téer


Earl Grey

Klassikern smaksatt med bergamotolja. En skillnad i jämförelse med andra höggradiga Earl Grey-varianter är att bladen kommer från plantan var. Assamica istället för den vanligare plantan var. Sinensis. Detta ger téet en djupare smak och lukt som bland annat påminner om kakao och karamell.

Typ: Svart smaksatt
Ursprung: Norra Thailand
Producent: Monsoon Tea
Pris: 150 kr / hektot


Chai Black

Ett svart té som i likhet med mitt Earl Grey har en ton av kakao och karamell. Förutom detta så finns såklart de klassiska kryddorna kanel och ingefära med i denna blandning. Ett perfekt, uppvärmande té för kalla kvällar.

Typ: Svart smaksatt
Ursprung: Norra Thailand
Producent: Monsoon Tea
Pris: 150 kr / hektot


Chamomille & Peach

Ett grönt té smaksatt med kamomill, persika och longan. I likhet med övriga smaksatta téer här på Tea Boy så är de tillsatta ingredienserna av högsta kvalitet. Detta ger en djupt fruktig smak och doft och passar därför perfekt till den som gillar gröna téer med den sortens inslag. Inget artificiellt bullshit någonstans.

Typ: Grönt smaksatt
Ursprung: Norra Thailand
Producent: Monsoon Tea
Pris: 150 kr / hektot


Mango & Rose

Ett oolong (halvoxiderat té) smaksatt med mango, ros och longan. Téet är mycket sött, rikt och välsmakande. Eftersom att det är ett fullbladigt oolong så ger det en liten förhöjd kick-känsla i kroppen. Intäkterna för just detta té går bland annat till att stödja landsbygden runt skogarna där téet växer.

Typ: Oolong smaksatt
Ursprung: Norra Thailand
Producent: Monsoon Tea
Pris: 150kr / hektot